For alle barn fra 5. – 8. klasse

Informasjon til foreldre

Vi samler rundt 80-100 barn hver fredag. Vi har kiosk og aktiviteter for dem: vi har sofakroker med brettspill, loombanz (sånne strikk de lager armbånd av), boksesekker, innebandy, et lekerom der de kan herje fritt (og som vanligvis ender opp i enten dans, alle-mot-alle-kanonball, ringleker el.), to playstation rom: ett som vanligvis blir brukt til å spille FIFA (fotballspill for 4-5 spillere om gangen. Mange samler seg rundt bare for å heie), og ett til Singstar eller Guitar Hero (som er musikalske ”karaoke-spill”). Vi har bordtennis og ulike blink-treff-aktiviteter (luftgevær, freesbee-blink, dart, kast-ball-på-lederen, armbrøst med gummipiler ol… Der alle gode treff blir premiert) osv. osv. Lederne er opptatt av å hele tiden ligge foran barna i å skape nye stasjoner, så ingenting skal rekke å bli kjedelig. Mange av barna velger også å bare sitte og prate med hverandre eller en leder i en trappeoppgang, en sofakrok eller ved kiosken.
Når klokken er rundt 18.15 har vi “samling”. Her konkurrerer barna om å være “beste skole” gjennom ulike konkurranser (de små skolene får også være med), vi synger litt, intervjuer gjerne en leder og holder en kort andakt der vi gjør historier fra Bibelen aktuelle gjennom å ta opp temaer som mobbing, ensomhet, prestasjonsangst, godhet, vennskap, familie, materialisme, sorg, forelskelse og andre ting barna kjenner seg igjen i.
Navnet: Phase2Face er et navn som sier en del om vår visjon. 5.-8. klassinger er i en fase (Phase) der de trenger å møte ansikter (face) som ser dem ansikt til ansikt (face to face) i stedenfor at de vokser inn i den fasadekulturen facebook og andre sosiale medier har ført med seg – der mange barn opplever mobbing, utestengelse, uoppnåelige idealer og mindre kontakt med folk selv om de “deler” mer med dem. Rund P2F logoLogoen vår kan tolkes enten som to mennesker som sitter med ryggen til hverandre og ser på hver sin skjerm, eller som to ansikter som møtes og som våger å “face” både hverandre og noen av livets vanskelige spørsmål.
Er et fantastisk utvalg av alt fra lekne ungdommer til stødige voksne, av begge kjønn. Vi forsøker å ha en leder på alle de stedene barna er. De er ikke bare passive observatører. Lederne våre er lekekamerater, sjelesørgere, trenere og dommere. Alle unntatt hovedleder er her på frivillig basis, fra 1g i mnd til hver fredag. Alle er nødt til å levere politiattest og bli godkjent av pastorrådet i menigheten.
En ting mange Phase2Facere spør mye etter, er om de kan få lov til å være med som ledere på større og mindre arrangementer. På bakgrunn av dette har vi opprettet en gruppe for Faddere. Faddere deles inn i team sammen med andre barn de kjenner og fungerer som hjelpeledere eller miljøskapere der de er satt til å hjelpe til. På vanlige fredager kan faddere bli igjen på et eget opplegg frem til kl.22.00. 🙂 Noen er med fast nesten hver uke noe, andre er kun med når vi har større arrangementer. Noen av tingene barna kan være faddere på er:

HalloVenn – alternativ til Halloween. Arrangeres hvert år 31.10. Opplegg for 2-9åringer.

Den store 4.klassefesten. – Arrangeres hver vår, i mai måned. Alle 4.klassinger i Vennesla og omegn inviteres.

Søndagsskolen – Opplegg for 0-12åringer i ulike grupper søndager kl.10.20-14 for ledere, inkludert et varmt måltid kl.13.

Phase2Face – Opplegg for 5.-8.klasse, fredager fra 17.00-20.00 for ledere, til 22.00 for faddere som ønsker det.

For å bli fadder, melder du deg til Barnepastor Pagna (Banja) og kan være med så ofte eller sjeldent du selv ønsker det. 🙂

Spesielt i mørketiden er det mange av barna som skal hentes og leveres samtidig. For å sørge for at dette foregår på sikrest mulig måte, ber vi dere formidle til barna at de ikke må springe over veien, men hentes langs plenen etter at bilen har snudd. HUSK Å TA PÅ BARNA REFLEKS i mørketiden!Henting og Levering
Det skjer mye spennende ellers i året også. Foruten å være med som faddere, blir P2F-barna tilbudt å være med

 • som skuespillere eller sangere i Filadelfias julespill og/eller påskespill.
 • Vi arrangerer overnatting minst én gang i året.
 • Vi har også ekstra arrangementer for hver skole. For eksempel kan vi invitere med alle Phase2Facere fra Kvarstein skole på bowling en dag el.
 • Hele familien er velkomne til å være med på menighetens tredagers årlige tur til Solstrand Camping 26.-28.mai 2017, der vi sørger for at barna har det knall
Kiosken:
Kjære foreldre, det er ganske unødvendig å sende med barna mer enn 70kr i godtepenger på en fredag! (med mindre de handler inn til lørdag også – det vet vi at noen gjør…) Vi har nemlig veldig rimelige priser. Vi kjøper kun inn varer på tilbud (og hamstrer en del på 10kr markeder ol.) En brusboks koster 12kr, en stor pakke chips 20-25kr, en liten chips koster 5kr, slikkepinner 2kr stk og en engangskopp med smågodt 10kr. Dette er selvsagt en vurderingssak dere gjør som familie, men ikke føl dere presset til å sende med barna 200kr hver fredag – selv om noen kan påstå at “alle andre har det” – det er feil, og en trend vi gjerne vil motvirke.

Spleising:
Vi har lagt merke til at et par av barna som kommer ikke har med seg penger til kiosken. Mange av de andre barna har en fantastisk giverglede, og flere ganger har vi sett dem komme med både 1-, 5- 10- og 20kr til noen som mangler. Vi har derfor hatt en idé om at vi ønsker å skape et “spleisebord”, der barna kan sette godteri de vil dele med andre, eller kanskje ta med ei kake hjemmefra en gang. Vi vil jo gjerne oppmuntre barna til å dele!

Kollekt:
Det har hendt vi har samlet inn noen penger i kollekt. Vi legger vekt på at ingen er nødt til å gi, men at de som har lyst til å bidra kan gjøre det. Dette for å bygge eierskapsfølelse og giverglede i barna. Selv om det ikke er mange kronene de legger inn (de fleste gir et par-tre kroner) i en boksesekk som koster mangfoldige tusen, er likevel følelsen av at “jeg har vært med å realisere dette” uerstattelig. Penger fra kollekt blir aldri brukt til å kjøpe inn kioskvarer eller betale ansatte. Dette er penger som KUN går til å forbedre og utvide tilbudet til Phase2Face – det sier vi også til barna.

Inngangspenger og kontingent:
Nei, vi tar aldri inngangspenger for å komme inn, og ber heller ikke barna om å ta med seg 10kr hver gang til “arbeidet”. Vi har en kontingent på 200kr per barn, men vi forsøker så langt det lar seg gjøre å bake dette inn i prisen for turer, T-skjorter el. Selv om hele kontingentbeløpet betales ut til den aktuelle turen eller varen, kan vi registrere barnet som betalt, så sant vi har informert om at kontingent vil bli registrert. Gjør vi dette, vil vi kunne motta støtte til arbeidet fra PBU – Pinsevennenes Barne og Ungdomsutvalg. Barnet blir IKKE medlem av menigheten Filadelfia selv om en kontingent er registrert på barnet. Vi jobber med å lage medlemsfordeler for dem som har betalt, f.eks. rabatt ved turer eller kjøp av merchandise.

Merchandise:
Fra høsten 2017 selger vi T-skjorter og hettegensere. Mer info om dette kommer!

Bilder fra skoleåret 2015/2016 🙂

 • 20150925_18392120160318_175437
 • 20150925_18401120160525_144304
 • 20150925_184143

  20151127_193104

 • 20160427_125000 20151030_184004
 • 20151023_191553

  20160413_141248

   

   

 • 20151023_195854

  20151230_131450

 • 20160611_213037

  20151127_192457

Phase2Face i et nøtteskall:

Kule ledere

som har lyst til å bli kjent med deg!

Kiosk

Der du kan kjøpe mye godt for lite penger

FREDAGER 17:30 - 19:30

så sant det ikke er skolefri er det alltid P2F

Bli med som fadder


Phase2Face
Søndagsskolen
Arrangementer
og lær masse om det å være en leder!

Spill

Vi har både brettspill, kortspill, bordtennis, innebandy, FIFA, Singstar, Guitar Hero, Minecraft, Loombandz, ballspill, boksesekker, danserom, masse plass til kosing og kjasing og godterispising...

Venner

Tar du med deg, eller blir kjent med nye

Eventer

innimellom gjør vi noe spesielt!
Trommekurs
Overnatting
Breakdance
Matlaging
Paintball
Fotballcup
Mørkegjemsel
Hair&MakeUp
Aking
Fisking
Juleverksted

Samling

Der du får svar på dype spørsmål om livet, Bibelen, tvil og tro. Der du konkurrerer, ler, synger, tester grenser og får høre mer enn du trodde du kunne vite om lederne dine!

Phase2Face er et sted der du

 • treffer nye og gamle venner
 • kan stille gode spørsmål om livet (og kanskje få noen gode svar!)
 • får latterkrampe
 • lærer noe nytt
 • slår Mathias i FIFA
 • treffer voksne og ungdommer som BRYR SEG om deg

 

Lik oss på Facebook!Phase2Face -

Hovedansvarlige for Phase2Face:
[show-team orderby=’title’ limit=’10’ ids=’293, 515′ category=’ansatte’ layout=’table’ style=’img-rounded,img-white-border,text-center,odd-colored’ display=’photo,position,social,email,telephone,smallicons,name’]

Kontakt med oss:
Alle registrerte barn får SMS-varsling dersom det skjer noe spesielt en fredag. Dere velger selv om dere ønsker at SMS skal sendes til foreldre eller barnet. Det er mulig å reservere seg helt fra SMS-varsling. Vi legger også ut info på hjemmesiden og Facebook-siden vår.

 

Velkommen til Phase2Face!